vasárnap, október 17, 2004

Itt az új év. Mit adsz…

Azt fontolgattam magamban, vajon mit adhatnék ajándékba valakinek, akinek mindene megvan, tényleg, tényleg szinte mindene.

Szerencsére a világ negyven sarkából néhány barátom osztotta az aggodalmamat. Így hát most már tudom, hogy a legjobb ajándék egy kompakt empátia-blokkoló volna. Hatékonyabb, mint bármiféle ellenőrzőpont, olcsóbb, mint bármilyen
Falllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

És mindezekfelett - világszerte használható.

„…Erről álmodtam.

Míg egy mocskos kórház pulmonológiai osztályán jártunk, ahol sok siralmasan festő beteg készült a halálra, meg akartam szólalni, de rögtön megakadályozott az éles fájdalom a tüdőmben, vagy a túl sok váladék és a sötét folyadék, ami a számból bugyogott fel; vagy az érzés, hogy a tüdőm bizonyos részei hirtelen össze fognak omlani, s mindez olyan pánikkal járt együtt, ami végképp megakadályozott abban, hogy egyetlen szót is kimondjak.

Ekkor a társam, aki mellettem jött, nyugodtan kivezetett egy terembe, és leültetett egy székre. A terem tiszta volt és jól kivilágított, és egy lila színű gördülő ajtó volt benne. Játszani kezdett az ajtóval, és valahányszor az ajtó elválasztott a kórteremtől, éreztem, hogy visszatér a hangom.

Amikor újra kinyitotta az ajtót, a hangom egész egyszerűen újra elment. Huncut vigyor jelent meg az arcán, és így szólt: „Mi a véleményed az új, gördülő empátia-blokkolónkról? A legújabb modell!” És ahogy felébredtem, ezt morogtam magamban: „Hát ez az, amire szükségem van… egy hordozható empátia-blokkoló!”


(c) http://broodingpersian.blogspot.com

Boldog új évet!

Angolról fordította: Andi